We develop detecting methods for irradiated foods, and conduct survey studies of radioactive substances in foods and harmful substances which is hard to decompose such as dioxins.

Analytical methods, detecting methods, and a guideline

食品中の放射性物質の試験法について
   食安発第 0315第4号 (平成24年3月15日)
食品中の放射性物質の試験法の取扱いについて
   食安発第 0315第7号 (平成24年3月15日)
食品中の放射性セシウムスクリーニング法の一部改正について
   事務連絡 (平成24年3月1日)
食品中の放射性セシウムスクリーニング法について
   事務連絡 (平成23年10月4日)
牛肉中の放射性セシウムスクリーニング法のQ&Aについて
   事務連絡 (平成23年9月7日)
牛肉中の放射性セシウムスクリーニング法の一部改正について
   事務連絡 (平成23年9月7日)
牛肉中の放射性セシウムスクリーニング法の考え方について
   事務連絡 (平成23年9月7日)
放射線照射された食品の検知法について
   食安発第 0910第2号 (平成24年9月10日)
食品中のダイオキシン類の測定方法暫定ガイドライン
   食安監発第0228003 (平成20年2月28日)

Estimation of dietary intake of radioactive substances and committed effective dose using total diet samples

(in Japanese)

Survey results of radioactive cesium in retail foods

LinkIconData of 2012
LinkIconData of 2013

Information

食品中の放射性物質の調査
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